Om Enwex

Kapprums möbler och inredning för kontoret, offentliga miljöer och hemma hos dig.

I över 50 år har Enwex producerat och levererat möbler och inredningar för kapprum och klädförvaring till kontoret, för offentliga miljöer och hemma hos dig som gillar smakfull ordning och reda. Våra möbler och kapprumsinredningar bygger på standardiserade enheter och konstruktioner som gör att vi enkelt kan skräddarsy lösningar som möter upp till just dina behov av klädförvaring.

Miljö & kvalitet

På Enwex tillverkar vi hallmöbler och inredning som vi menar både bidrar till en bra inne- och utemiljö bl a genom en säker och naturvänlig produktion med minsta möjliga utsläpp i naturen.

Vi sätter på riktigt alltid kunden i centrum och arbetar tillsammans ständigt för att få fortsatt nöjda kunder och lönsamhet i verksamheten. Eller som vi säger på Enwex –Rätt vara i rätt tid till rätt kvalité, helt enkelt.

Enwex startade sin karriär inom metallindustrin och första produkten var en leksaksbil .

Enwex grundades 1947 av Hilding Norberg. De första åren tillverkades och uppfanns leksaker. 1947 fick stålbilen (med tankstation) Leksakshandels pris som månadens leksak! I juryn satt bland andra Astrid Lindgren. En annan populär leksak var Troll-August, en plåtrulle med en gummisnodd inuti som kunde rulla tillbaka av sig själv.

Leksakstillverkningen fortskred till en bit in på 1950-talet, därefter bytte produktionen form och från 1956 tillverkas kapprumsinredning till företag, butiker och offentlig miljö.

Enwex AB har idag cirka elva anställda med kontor och tillverkning i Stora Mellby.